Film onbegrensde vrijheid

30-06-2021
Film onbegrensde vrijheid

Oorlogen zijn er door de eeuwen heen helaas altijd weer opnieuw gevoerd, maar heeft het meer gebracht dan vele doden, ellende, verdriet, gemis en ontwrichting van gezinnen, samenleving en vertrouwen?

Wat leveren ze eigenlijk op?

Moeten we ze altijd maar zonder meer accepteren of kunnen we er ook met andere ogen naar kijken en zijn het altijd fysieke oorlogen of zijn er ook meer verborgen oorlogen? Zien we infectieziekten als malaria, grieppandemieën als de Spaanse- en Mexicaanse grieppandemie, maar ook Covid-19  ook als oorlogen tegen de mensheid?  We zijn in staat om daar met succes tegen ten strijde te trekken. Gaat ons dat ook lukken met de ruzies, geldjacht en drang naar overheersing die vaak tot een oorlog leiden?

Te weinig mensen hebben tot nu toe stilgestaan bij een wapenuitrusting die een andere impact op een samenleving heeft, in elk land. Het gaat hier om de wapenuitrusting van Sint-Joris, een historische epische held die onder meer in het openbaar levensgroot is afgebeeld aan het Sint Jorispad in Kruisland. Het is een wapenuitrusting die altijd voorhanden is, voor iedere mens, en die bij strijd leidt naar Onbegrensde Vrijheid. Opmerkelijk genoeg is deze historische figuur het middelpunt bij oorlogs- en herdenkingsmonumenten in diverse plaatsen.


Met voorbeelden uit het West-Brabantse en Noord-Brabantse erfgoed, als oorlogs- en herdenkingsmonumenten, wordt aangetoond waarom deze wapenuitrusting hoogst actueel is en het diepe respect voor oorlogsslachtoffers nog elke dag telt.


Prospera Scenario, een tekst- en mediabureau in Kruisland, heeft een mooie film gemaakt over de (on)zin van oorlogen. Voor deze productie zijn de meeste opnames gemaakt in West-Brabant.

Wij mogen met toestemming van prospera scenario u deze film aanbieden op onze site. Laat gerust een opmerking achter als u vragen hebt of een waardering uit wilt spreken.

 

StichtingStadsHerautenSteenbergen.nl


Trailer en documentairefilm Onbegrensde Vrijheid 2021 from Prospera Scenario on Vimeo.

Meer informatie over deze film vindt u hier.